Violenţă Domestică

Expertiza echipei noastre de avocați din Cluj-Napoca acoperă în concret toate ariile şi soluţiile în cauzele de violenţă domestică

               Cazurile de violenţă domestică reprezintă o problemă socială care afectează viaţa normală de familie iar în cele mai multe cazuri, victimele acestor acte sunt femeile şi copiii.Fenomenul a luat amploare odată cu trecerea timpului iar în prezent, reprezeintă o reală problemă a societăţii din România, şi nu numai.

                Statisticile spun că în România sunt reclamate aproximativ 36.000 de cazuri de violenţă domestică pe an. Totodată, se arată şi faptul că doar într-unul din trei cazuri, victima cere protecţia organelor poliţiei sau a instanţei împotriva agresorului.

                Echipa noastră oferă sprijin victimelor violenţei domestice, punând la dispoziţia clienţilor toate soluţiile care pot fi luate în astfel de cauze. Oferim consultanţă victimelor şi încercăm să găsim cea mai bună soluţie pentru ca victimele violenţei domestice să aibă parte de protecţia necesară împotriva agresorilor.

                Este important ca victimele violenţei domestice să nu cedeze presiunilor exercitate de agresori în vederea renunţării la acţiunile menite să atragă răspunderea acestora. Altfel, cazurile de violenţă domestică rămân nesoluţionate iar victimele se întorc în mediul nociv din care au plecat, expunându-se la aceleaşi pericole la care se adaugă şi o dorinţă clară de răzbunare a agresorului.

                Soluţiile împotriva cazurilor de violenţă domestică sunt la îndemâna oricărei persoane agresate însă pentru acestea, următorul pas, adică luarea de atitudine, reprezintă cel mai greu lucru pe care trebuie să îl facă.

                Apelarea la serviciile oferite de specialişti în domeniu poate reprezenta un adjuvant important în ceea ce înseamnă primul pas către îndepărtarea agresorului din viaţa victimei.

                Printre serviciile pe care le oferim victimelor violenţei domestice putem aminti printre altele: consultanţă cu privire la situaţia victimelor, formularea acţiunilor pentru emiterea unui ordin de protecţie, formularea plângerilor penale împotriva agresorilor sau chiar formularea acţiunilor de divorţ. Asistăm victimele în orice procedură judiciară şi ne asigurăm că victimele au parte de înţelegera şi siguranţa de care au nevoie.

Îți oferim soluția la problemele tale

Doamna, Părăuan Raluca Paula, este membru al Baroului Cluj – Uniunea Naţională a Barourilor din România din anul 2019, fiind licenţiată a Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Babeș-Bolyai.. 

Doamna avocat Raluca Părăuan asistă clienții societății în domeniul dreptului Civil si a dreptului Penal, fiind activă și în reprezentarea intereselor clienţilor societății în protecţia datelor cu caracter personal (având experienţă în implementarea GDPR).

Doamna, Szatmari-Filip Ana Carmen, partener în cadrul societății de avocați  Szatmari-Filip, Roșu din Cluj-Napoca, este membru al Baroului Cluj din cadrul Uniunii Naţionale a Barourilor din România din anul 2017. 

Axându-se în special pe consultanţă juridică doamna avocat Szatmari-Filip Ana Carmen asistă clienții societății în domeniul dreptului Comercial și Fiscal, asistând clienții și în cadrul procedurilor privind recuperările de creanțe fiind specializată în recuperări de debite şi executări silite. și încheierea contractelor juridice specifice.

Doamna avocat Szatmari-Filip Ana Carmen este activă și în protejarea intereselor clienţilor pe calea contenciosului administrativ, și a cauzelor privind Dreptul civil.

Perseverenţa, perfecţionismul și devotamentul față de client au ajutat-o să îşi clădească fundamentul unei bune reputaţii, bucurându-se de numeroase realizări profesionale, de-a lungul timpului.

Roşu Vlad, este avocat partener în cadrul societății de avocați Szatmari-Filip, Roșu, fiind unul dintre avocaţii care se folosește de inventivitatea sa și de abilitățile juridice acumulate în anii de practica pentru a reprezenta cu succes interesele clienților săi. 

Roșu Vlad oferă consultanţă juridică în materii precum dreptul comercial şi dreptul societar, dreptul familiei și dreptul penal, rămânând în același timp în actualitate cu modificările legislative care-i vizează pe clienții săi.

Totodată, domnul Roşu Vlad pledează ca avocat litigant în materii precum dreptul familiei, dreptul penal, dreptul civil, dreptul comercial sau dreptul contravenţional,  oferind consultanţă şi asistenţă juridică victimelor violenţei domestice rămânând atent la aspectele personale şi emoţionale pe care astfel de cauze le impun.

Studii

Dl Avocat Roșu Vlad, este membru al Baroului Cluj din cadrul Uniunii Naţionale a Barourilor din România din anul 2016, fiind absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Creştine Dimitrie Cantemir precum şi al Masterului de Ştiinţe Penale şi Criminalistică din cadrul aceleiași facultăți.

Szatmari-Filip Cornel Vladimir, este Avocat Cordonator în cadrul societăţii Szatmari-Filip, Roșu din Cluj-Napoca. 

Având o experiență de peste 10 ani în domeniul juridic contribuie la imaginea societăţii de avocatură, concentrându-și activitatea sa profesională, în domeniile de drept care l-au consacrat.

Activitatea sa, se concretizează prin asistarea clienților societății de avocați din Cluj-Napoca, în domeniile:

Proprietăte Intelectuală fiind specializat în protecția mărcilor înregistrate, asistând clienții societății în cadrul procedurilor administrative de înregistrare a marcilor și mai ales în cadrul litigiilor având ca obiect mărcile înregistrate.

Protecția Drepturilor de Autor, asistă clienții societăți în redactarea și perfectarea contractelor de Drepturi de Autor oferind consultanţă şi asistenţă juridică autorilor, interpreţilor, editorilor, caselor de producţie audio şi cinematografică, caselor de discuri, agenţiilor de publicitate şi producătorilor de software, ca avocat specializat în drepturi de autor.

Drept penal şi drept procesual penal, reprezintă persoane fizice sau juridice în faţa organelor de urmărire penală şi a instanţelor de judecată, atât în ceea ce priveşte infracţiunile prevăzute în partea specială a Codului Penal, cât şi a celor prevăzute în legislaţia penală specială.

Totodată, domnul avocat Szatmari-Filip Cornel Vladimir asistă clienţii în vederea recuperării prejudiciilor suferite, prin intermediul instituţiei daunelor reparatorii, reuşind să transforme acordarea daunelor morale şi materiale într-un punct forte, aceasta concretizându-se prin numărul mare de clienţi asistaţi cu success.

Studii

Dl. Szatmari-Filip Cornel Vladimir, este avocat membru al Baroului Cluj – Uniunea Naţională a Barourilor din România din anul 2009, fiind licenţiat al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Creştine Dimitrie Cantemir Bucureşti.

Limbi Straine vorbite- engleza, franceza, italiana.