Infracțiuni la Regimul Rutier

Expertiza echipei noastre de avocați din Cluj-Napoca acoperă în concret toate cauzele referitoare la infracțiuni la Regimul Rutier.

               Cele mai frecvent întâlnite infracţiuni la regimul rutier sunt infracţiunile denumite popular conducerea fără permis şi alcoolul la volan.

               Conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prevăzută şi sancţionată de art. 335 Cod Penal presupune conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu deţine permis de conducere. Pedeapsa pentru această infracţiune variază în funcţie de circumstanţe de la 6 luni până la 5 ani închisoare.

              Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, prevăzută şi sancţionată de art. 336. Cod Penal presupune conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80g/l alcool pur în sânge. Totodată, sub această reglementare cad şi faptele de conducere a unui autovehicul de către o persoană aflată sub efectul substanţelor psihoactive. Pedepsele în astfel de situaţii variază în funcţie de circustanţe şi sunt cuprinse între 1 şi 7 ani închisoare.

               Constituie infracţiuni la regimul rutier şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea mostrelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei sau stării psihoactive precum şi părăsirea locului accidentului.

               Acestea fiind cele mai frecvent întâlnite infracţiuni la regimul rutier, există o jurisprudenţă bogată care poate constitui un avantaj în ceea ce priveşte strategia de abordare a dosarului penal. Astfel, clientul poate beneficia de experienţa echipei noastre şi de jurisprudenţa favorabilă stabilită de instanţe în ceea ce priveşte judecata a astfel de cauze.

               În cazul în care ați comis o infracțiune la Regimul Rutier, puteți apela cu încredere la avocații societății noastre.

              Echipa noastră oferă consultanţă în acest domeniu şi asistă clienţii în faţa organelor de cercetare penală şi în faţa instanţei de judecată în toate situaţiile în care sunt comise infracţiuni la regimul rutier.

              Sfătuim clienţii în legătură cu strategia pe care să o urmăm împreună în vederea obţinerii celor mai bune rezultate.

Îți oferim soluția la problemele tale

Doamna, Părăuan Raluca Paula, este membru al Baroului Cluj – Uniunea Naţională a Barourilor din România din anul 2019, fiind licenţiată a Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Babeș-Bolyai.. 

Doamna avocat Raluca Părăuan asistă clienții societății în domeniul dreptului Civil si a dreptului Penal, fiind activă și în reprezentarea intereselor clienţilor societății în protecţia datelor cu caracter personal (având experienţă în implementarea GDPR).

Doamna, Szatmari-Filip Ana Carmen, partener în cadrul societății de avocați  Szatmari-Filip, Roșu din Cluj-Napoca, este membru al Baroului Cluj din cadrul Uniunii Naţionale a Barourilor din România din anul 2017. 

Axându-se în special pe consultanţă juridică doamna avocat Szatmari-Filip Ana Carmen asistă clienții societății în domeniul dreptului Comercial și Fiscal, asistând clienții și în cadrul procedurilor privind recuperările de creanțe fiind specializată în recuperări de debite şi executări silite. și încheierea contractelor juridice specifice.

Doamna avocat Szatmari-Filip Ana Carmen este activă și în protejarea intereselor clienţilor pe calea contenciosului administrativ, și a cauzelor privind Dreptul civil.

Perseverenţa, perfecţionismul și devotamentul față de client au ajutat-o să îşi clădească fundamentul unei bune reputaţii, bucurându-se de numeroase realizări profesionale, de-a lungul timpului.

Roşu Vlad, este avocat partener în cadrul societății de avocați Szatmari-Filip, Roșu, fiind unul dintre avocaţii care se folosește de inventivitatea sa și de abilitățile juridice acumulate în anii de practica pentru a reprezenta cu succes interesele clienților săi. 

Roșu Vlad oferă consultanţă juridică în materii precum dreptul comercial şi dreptul societar, dreptul familiei și dreptul penal, rămânând în același timp în actualitate cu modificările legislative care-i vizează pe clienții săi.

Totodată, domnul Roşu Vlad pledează ca avocat litigant în materii precum dreptul familiei, dreptul penal, dreptul civil, dreptul comercial sau dreptul contravenţional,  oferind consultanţă şi asistenţă juridică victimelor violenţei domestice rămânând atent la aspectele personale şi emoţionale pe care astfel de cauze le impun.

Studii

Dl Avocat Roșu Vlad, este membru al Baroului Cluj din cadrul Uniunii Naţionale a Barourilor din România din anul 2016, fiind absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Creştine Dimitrie Cantemir precum şi al Masterului de Ştiinţe Penale şi Criminalistică din cadrul aceleiași facultăți.

Szatmari-Filip Cornel Vladimir, este Avocat Cordonator în cadrul societăţii Szatmari-Filip, Roșu din Cluj-Napoca. 

Având o experiență de peste 10 ani în domeniul juridic contribuie la imaginea societăţii de avocatură, concentrându-și activitatea sa profesională, în domeniile de drept care l-au consacrat.

Activitatea sa, se concretizează prin asistarea clienților societății de avocați din Cluj-Napoca, în domeniile:

Proprietăte Intelectuală fiind specializat în protecția mărcilor înregistrate, asistând clienții societății în cadrul procedurilor administrative de înregistrare a marcilor și mai ales în cadrul litigiilor având ca obiect mărcile înregistrate.

Protecția Drepturilor de Autor, asistă clienții societăți în redactarea și perfectarea contractelor de Drepturi de Autor oferind consultanţă şi asistenţă juridică autorilor, interpreţilor, editorilor, caselor de producţie audio şi cinematografică, caselor de discuri, agenţiilor de publicitate şi producătorilor de software, ca avocat specializat în drepturi de autor.

Drept penal şi drept procesual penal, reprezintă persoane fizice sau juridice în faţa organelor de urmărire penală şi a instanţelor de judecată, atât în ceea ce priveşte infracţiunile prevăzute în partea specială a Codului Penal, cât şi a celor prevăzute în legislaţia penală specială.

Totodată, domnul avocat Szatmari-Filip Cornel Vladimir asistă clienţii în vederea recuperării prejudiciilor suferite, prin intermediul instituţiei daunelor reparatorii, reuşind să transforme acordarea daunelor morale şi materiale într-un punct forte, aceasta concretizându-se prin numărul mare de clienţi asistaţi cu success.

Studii

Dl. Szatmari-Filip Cornel Vladimir, este avocat membru al Baroului Cluj – Uniunea Naţională a Barourilor din România din anul 2009, fiind licenţiat al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Creştine Dimitrie Cantemir Bucureşti.

Limbi Straine vorbite- engleza, franceza, italiana.