Consumul și Traficul de Droguri

Expertiza echipei noastre de avocați din Cluj-Napoca acoperă în concret modalităţile de soluţionare a proceselor având ca obiect infracţiunile legate de consumul sau traficul de droguri

               Consumul şi traficul de droguri sunt infracţiuni reglementate şi sancţionate de Legea 143/2000. Infracţiunile legate de substanţele care au un efect psihoactiv sunt cercetate în faza de urmărire penală de către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism – D.I.I.C.O.T. urmând ca mai apoi acestea să atragă competenţa materială a Tribunalului.

               În funcţie de categoria în care se regăsesc drogurile (de risc sau de mare risc), pedepsele şi modalitatea de rezolvare a dosarului diferă. Fiind infracţiuni tot mai des întâlnite, consumul şi traficul de droguri beneficiază de o reglementare specială, existând soluţii la care clientul poate apela pentru a avea diverse beneficii în faţa organelor de cercetare penală sau a instanţei de judecată.

               Referitor la serviciile oferite de Societatea de Avocaţi Szatmari-Filip, Roşu, oferim asistenţă şi reprezentare în cauzele penale în legătură cu infracţiunile de consum sau trafic de droguri. Asistăm şi reprezentăm clienţii în faţa structurilor DIICOT, ne asigurăm că drepturile clienţilor noştri sunt respectate în totalitate şi încercăm să obţinem cele mai bune soluţii pentru aceştia.

               După cum am precizat deja, consumul şi traficul de droguri sunt infracţiuni reglementate de Legea 143/2000 care se cercetează şi se judecă în condiţii speciale. Echipa noastră vă pune la dispoziţie toate variantele în care se poate desfăşura faza de urmărire penală precum şi faza de judecată într-un astfel de dosar. Stabilim împreună cu clienţii strategia pe care să o abordăm împreună în faţa organelor de cercetare penală sau în faţa instanţei, pentru a obţine cele mai avantajoase soluţii.

               Atât acordul de recunoaştere a vinovăţiei cât şi denunţul făcut în vederea uşurării propriei situaţii sunt modalităţi de a contracara pedepsele aspre care sunt aplicate pentru aceste infracţiuni.

              Echipa noastră vă sfătuieşte cu privire la modalităţile enumerate mai sus pentru a lua cea mai bună decizie. Totodată, încercăm să demonstrăm inexistenţa infracţiunilor sau a vinovăţiei atunci când situaţia se prezintă în această manieră.

Îți oferim soluția la problemele tale

Doamna, Părăuan Raluca Paula, este membru al Baroului Cluj – Uniunea Naţională a Barourilor din România din anul 2019, fiind licenţiată a Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Babeș-Bolyai.. 

Doamna avocat Raluca Părăuan asistă clienții societății în domeniul dreptului Civil si a dreptului Penal, fiind activă și în reprezentarea intereselor clienţilor societății în protecţia datelor cu caracter personal (având experienţă în implementarea GDPR).

Doamna, Szatmari-Filip Ana Carmen, partener în cadrul societății de avocați  Szatmari-Filip, Roșu din Cluj-Napoca, este membru al Baroului Cluj din cadrul Uniunii Naţionale a Barourilor din România din anul 2017. 

Axându-se în special pe consultanţă juridică doamna avocat Szatmari-Filip Ana Carmen asistă clienții societății în domeniul dreptului Comercial și Fiscal, asistând clienții și în cadrul procedurilor privind recuperările de creanțe fiind specializată în recuperări de debite şi executări silite. și încheierea contractelor juridice specifice.

Doamna avocat Szatmari-Filip Ana Carmen este activă și în protejarea intereselor clienţilor pe calea contenciosului administrativ, și a cauzelor privind Dreptul civil.

Perseverenţa, perfecţionismul și devotamentul față de client au ajutat-o să îşi clădească fundamentul unei bune reputaţii, bucurându-se de numeroase realizări profesionale, de-a lungul timpului.

Roşu Vlad, este avocat partener în cadrul societății de avocați Szatmari-Filip, Roșu, fiind unul dintre avocaţii care se folosește de inventivitatea sa și de abilitățile juridice acumulate în anii de practica pentru a reprezenta cu succes interesele clienților săi. 

Roșu Vlad oferă consultanţă juridică în materii precum dreptul comercial şi dreptul societar, dreptul familiei și dreptul penal, rămânând în același timp în actualitate cu modificările legislative care-i vizează pe clienții săi.

Totodată, domnul Roşu Vlad pledează ca avocat litigant în materii precum dreptul familiei, dreptul penal, dreptul civil, dreptul comercial sau dreptul contravenţional,  oferind consultanţă şi asistenţă juridică victimelor violenţei domestice rămânând atent la aspectele personale şi emoţionale pe care astfel de cauze le impun.

Studii

Dl Avocat Roșu Vlad, este membru al Baroului Cluj din cadrul Uniunii Naţionale a Barourilor din România din anul 2016, fiind absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Creştine Dimitrie Cantemir precum şi al Masterului de Ştiinţe Penale şi Criminalistică din cadrul aceleiași facultăți.

Szatmari-Filip Cornel Vladimir, este Avocat Cordonator în cadrul societăţii Szatmari-Filip, Roșu din Cluj-Napoca. 

Având o experiență de peste 10 ani în domeniul juridic contribuie la imaginea societăţii de avocatură, concentrându-și activitatea sa profesională, în domeniile de drept care l-au consacrat.

Activitatea sa, se concretizează prin asistarea clienților societății de avocați din Cluj-Napoca, în domeniile:

Proprietăte Intelectuală fiind specializat în protecția mărcilor înregistrate, asistând clienții societății în cadrul procedurilor administrative de înregistrare a marcilor și mai ales în cadrul litigiilor având ca obiect mărcile înregistrate.

Protecția Drepturilor de Autor, asistă clienții societăți în redactarea și perfectarea contractelor de Drepturi de Autor oferind consultanţă şi asistenţă juridică autorilor, interpreţilor, editorilor, caselor de producţie audio şi cinematografică, caselor de discuri, agenţiilor de publicitate şi producătorilor de software, ca avocat specializat în drepturi de autor.

Drept penal şi drept procesual penal, reprezintă persoane fizice sau juridice în faţa organelor de urmărire penală şi a instanţelor de judecată, atât în ceea ce priveşte infracţiunile prevăzute în partea specială a Codului Penal, cât şi a celor prevăzute în legislaţia penală specială.

Totodată, domnul avocat Szatmari-Filip Cornel Vladimir asistă clienţii în vederea recuperării prejudiciilor suferite, prin intermediul instituţiei daunelor reparatorii, reuşind să transforme acordarea daunelor morale şi materiale într-un punct forte, aceasta concretizându-se prin numărul mare de clienţi asistaţi cu success.

Studii

Dl. Szatmari-Filip Cornel Vladimir, este avocat membru al Baroului Cluj – Uniunea Naţională a Barourilor din România din anul 2009, fiind licenţiat al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Creştine Dimitrie Cantemir Bucureşti.

Limbi Straine vorbite- engleza, franceza, italiana.