Avocat divorț Cluj – oferim asistență și reprezentare juridică pe toată durata procesului

Divorțul este un eveniment tulburător în viața oricărei persoane, care creează stări de supărare, confuzie, stres sau chiar nervozitate. Dacă sunteți în situația în care urmează să intentați un proces de desfacere a căsătoriei, un avocat pentru divorț din Cluj vă poate ajuta prin asistență și reprezentare juridică la notar sau în fața instanțelor de judecată.

Echipa noastră de avocați vă poate îndruma și susține pe toată durata procesului de divorț, începând de la pregătirea actelor necesare, depunerea acestora la notar sau în instanță, în cazul proceselor de partaj și până la însoțirea în fața judecătorilor atunci când se pronunță divorțul. Un avocat pentru divorț din Cluj va putea depune actele în timp rapid, pentru a finaliza într-un singur termen procesul de divorț.

Alegeți un avocat pentru divorț în Cluj, care vă poate oferi soluții eficiente de separare

Indiferent care este motivul pentru care ați ales să încheiați o căsătorie, din cauza neînțelegerilor, infidelității, banilor sau averii, alături de un avocat pentru divorț din Cluj veți putea trece mai ușor peste această etapă și veți finaliza divorțul fără alte probleme. Cabinetul nostru de avocatură din Cluj-Napoca vă stă la dispoziție și vă oferă soluții eficiente pentru proceduri precum:
  • Stabilirea divorțului cu acordul ambelor părți
  • Redactarea și depunerea actelor de divorț la notar sau la judecătorie
  • Schimbarea numelui după finalizarea divorțului
  • Exercitarea autorității părintești și stabilirea domiciliului minorului/minorilor
  • Stabilirea pensiei de întreținere a copiilor și a programului de vizită
  • Evacuarea soțului în cazul în care acesta este violent
  • Obținerea unui ordin de protecție atât pentru mamă, cât și pentru minori
  • Intentarea procesului de partaj pentru împărțirea bunurilor comune ale soților
  • Asistență și reprezentare juridică în fața instanțelor de judecată
  • Oferim consultanță juridică pe durata întregului proces de divorț, pentru a nu vă simți singuri în rezolvarea acestei probleme.
avocat divort cluj 1 (3)

Doriți să intentați procesul de divorț alături de avocații noștri din Cluj?

Când trebuie să solicitați un avocat pentru divorț în Cluj

Decizia de a divorța poate fi una dintre cele mai grele alegeri pe care să le luați, care va avea un impact emoțional pe termen lung. Este important ca înainte de a contacta un avocat pentru divorț din Cluj să știți clar motivul și să fiți siguri pe ceea ce faceți.

Din experiența vastă pe care o avem știm că părăsirea domiciliului a unuia dintre parteneri, infidelitatea, actele de violență domestică, viciile, neînțelegerile de ordin financiar sau din cauza copiilor duc de cele mai multe ori la divorț și sunt printre cele mai frecvente motive de separare. Dacă considerați că relația voastră nu mai poate fi îmbunătățită și nu vă mai puteți împărți zilele sub același acoperiș, solicitați serviciile unui avocat pentru divorț din Cluj de la societatea de avocați Szarmati-Filip, Roșu.

Echipa noastră va analiza cu atenție fiecare caz în parte și va veni cu soluții potrivite pentru a rezolva orice tip de situație, simplă sau complexă. Familiile sunt diferite și motivele pentru care acestea aleg să se separe sunt altele de fiecare dată.

Conform art. 259 alin. (6) Cod Civil, căsătoria poate fi desfăcută prin divorţ, în condiţiile legii. În actuala reglemntare, divorţul poate avea loc urmând una din trei proceduri.

În primul rând, procedura administrativă presupune ca soţii care nu au copii minori, să se prezinte la ofiţerul de stare civilă de la locul căsătoriei sau al ultimului domiciliu comun al soţilor. Ofiţerul de stare civilă va elibera un certificat de divorţ, potrivit legii, după ce va lua poziţia ambilor soţi.

Avocat divorț Cluj – divorț amiabil

Există situații în care niciunul dintre soți nu se mai simte bine celălalt și decid de comun acord să încheie căsătoria. Procedura pentru intentarea divorțului în acest caz este mai simplă și mai rapidă, iar pentru asta soții pot solicita un avocat pentru divorț din Cluj, care va trebui să depună actele necesare la un notar.

În ceea ce priveşte procedura divorţului în faţa notarului, aceasta presupune acordul soţilor cu privire la toate detaliile referitoare la efectele pe care despărţirea soţilor le va produce. Astfel, trebuie să existe un acord clar cu privire la partajul bunurilor comune, a măsurilor referitoare la copiii minori precum şi la locuinţa comună.

Echipa noastră de avocați de la societatea Szarmati-Filip, Roșu, specializați în avocatură, vor avea nevoie de la aceștia de următoarele documente: actele de identitate ale soților, certificatele de naștere ale soților (originale sau copii legalizate), certificatul de căsătorie (original) și certificatul de naștere al copilului minor rezultat în urma căsătoriei (original sau copie legalizată).

Dacă aceștia au copii, va trebui să se înțeleagă asupra unui domiciliu al minorilor, legat de modul în care se va exercita autoritatea părintească, cum și când își vor vizita copiii, dar și cum se vor ocupa de educarea și îngrijirea acestora.

După ce un avocat pentru divorț Cluj de la cabinetul nostru va înregistra cererea de divorț la notar, soții au 30 de zile la dispoziție să se răzgândească asupra deciziei luate. Dacă în această perioadă nu s-au îmbunătățit lucrurile, aceștia trebuie să se prezinte la notar pentru pronunțarea divorțului și eliberarea certificatului de divorț.  

avocat divort cluj 1 (2)

Avocat divorț Cluj – divorț în instanță

Conflictele familiale sunt greu de rezolvat, mai ales atunci când soții au viziuni total diferite în problemele cu care se confruntă. Aceste lucruri se finalizează adesea în fața instanțelor de judecată și cu ajutorul unui avocat pentru divorț din Cluj. Este important ca în astfel de situații să vă cunoașteți drepturile și să colaborați cu o echipă de avocați care să vă susțină în această etapă dificilă. Procesul juridic, în cazul divorțului în instanță, este mai greu de suportat și durează o perioadă mai lungă de timp, aproximativ între 6 și 12 luni de la depunerea cererii de divorț.

Divorţul pe cale judiciară intervine atunci când există orice fel de diferenţe de opinie ale soţilor cu privire la culpa producerii divorţului sau la efectele divorţului.

avocat divort cluj 1 (1)

Acţiunea de divorţ vizează în primul rând desfacerea căsătoriei, acesta fiind petitul principal al acţiunii. Ca şi cereri accesorii, se pot formula pretenţii cu privire la partajul bunurilor comune ale soţilor, măsurile referitoare la copii (autoritate părintească, locuinţa copiilor, pensie de întreţinere) sau soluţii privind locuinţa comună.

Referitor la măsurile privind copii, nu există o regulă clară în acordarea custodiei. În mod greşit se presupune că întotdeauna copiii vor fi lăsaţi cu mama, iar tatăl va avea doar un drept de vizitare a acestora. Deseori, situaţia este schimbată total în sensul în care copiii vor sta la tată, iar mama va fi obligată la plata pensiei de întreţinere şi va avea un program de vizitare. Toate aceste detalii depind de prestaţia în faţa instanţei a părţilor precum şi de probele administrate în cauză.   

Astfel, este recomandat ca pe toată durata acestuia să aveți un avocat pentru divorț în Cluj specializat, care să vă țină la curent cu tot ce se întâmplă legat de stabilirea partajului și împărțirea bunurilor comune, stabilirea domiciliului copiilor și a pensiei alimentare (dacă există), obținerea custodiei etc.

Totodată, ne vom ocupa de redactarea și depunerea tuturor actelor necesare la tribunal și vă vom oferi consiliere juridică pe toată durata procesului de divorț. În același timp, un avocat pentru divorț din Cluj va lua legătura cu partenerul/partenera și avocatul său pentru a comunica deschis situația întâmpinată și pentru a vă ajuta să depășiți mai repede evenimentul.

În principiu, actele necesare pentru divorţ se rezumă la buletinele soţilor şi la certificatul de căsătorie iar în cazul în care există copii, certificatele de naştere ale acestora vor fi depuse ca înscrisuri în probaţiune. Orice alte înscrisuri vor putea fi depuse în probaţiune însă acestea vor reprezenta doar acte suplimentare.

Fie că optaţi pentru procedura în faţa notarului sau procedura judiciară a divorţului, vă recomandăm asistenţa unui avocat întrucât acesta vă poate ajuta în negocierile care preced acordul dat în faţa notarului şi cunoaşte îndeaproape procedura judiciară şi tot ce implică aceasta.

Doriți să intentați procesul de divorț alături de avocații noștri din Cluj?

Avocat divorț Cluj – echipă dedicată și profesionistă

Cabinetul nostru de avocatură lucrează doar cu avocați profesioniști, care se dedică fiecărui caz pe care îl preiau și analizează cu atenție situațiile pe care clienții le întâmpină. Oferim servicii juridice atât persoanelor fizice, cât și celor juridice pentru domenii precum: drept penal, dreptul muncii, dreptul familiei, drept civil, drept societar, drept administrativ și fiscal, și drept de proprietate intelectuală.

Echipa noastră, specializată în domeniul judiciar vă poate asista și reprezenta în fața instanțelor de judecată cu profesionalism, asigurându-vă că veți finaliza procesele cu succes. Atunci când veți păși pragul cabinetului nostru, veți fi întâmpinați de o adevărată familie, formată din trei avocați și un colaborator, care vă vor oferi sprijinul de care aveți nevoie în procesul de divorț și pe care vă puteți baza în orice moment.

Szatmari-Filip-Cornel-Vladimir 1

Szatmari-Filip Cornel Vladimir, avocat coordonator, are o experiență în domeniul juridic de peste 10 ani și se concentrează în mod deosebit pe asistarea clienților în domenii precum: proprietate intelectuală, protecția drepturilor de autor, drept penal și drept procesual penal.

Domnul avocat contribuie la imaginea societății de avocatură prin profesionalismul de care dă dovadă și implicarea constantă în rezolvarea problemelor clienților. Vă stă la dispoziție la numărul de telefon 0745 667 052 sau pe adresa de e-mail szf@clujlaw.ro.

Szatmari-Filip-Ana-Carmen 1

Atunci când aveți nevoie de consultanță juridică pentru recuperarea creanțelor sau probleme legate de dreptul muncii, doamna avocat Szatmari-Filip Ana Carmen vă va îndruma astfel încât să puteți ajunge la rezultatul dorit.

Dedicarea, comunicarea directă și evaluarea cu atenție maximă a problemelor clienților noștri au contribuit la construirea unei relații bazate pe încredere și respect cu aceștia, pentru ca la final satisfacția să fie simțită de ambele părți. Oricând aveți nevoie de o persoană specializată în drept civil și administrativ, o puteți contacta pe doamna avocat la 0744 614 535.

Roșu-Vlad 1

Problemele familiale și comerciale pot fi rezolvare cu ușurință de domnul avocat partener Roșu Vlad, care oferă consultanță juridică în domenii precum dreptul comercial, dreptul societar, dreptul familiei și dreptul penal.

Abilitățile juridice pe care le-a dobândit domnul avocat în anii de practică l-au ajutat să apere cu succes interesele clienților săi în procese de divorț sau cauze privind obținerea despăgubirilor în urma accidentelor auto. Pentru mai multe detalii, nu ezitați să-l contactați la numărul de telefon 0752 229 086.

Raluca-Părăuan 1

Iloaie Raluca Paula este avocat colaborator al societății Szatmari-Filip, Roșu din Cluj-Napoca și are experiență în protejarea datelor cu caracter personal și implementarea politicilor GDPR.

Doamna avocat vine astfel în sprijinul clienților care se confruntă cu furt de date personale cum sunt numărul de telefon sau adresa de e-mail, dar și a celor care doresc să cunoască legislația în privința implementării GDPR în mediul online.  Fiți la curent cu legile și contactați-ne la numărul de telefon 0757 592 380.

 Solicitați cu încredere serviciile unui avocat pentru divorț din Cluj oricând aveți nevoie!

Contactați un avocat pentru divorț din Cluj pentru o procedură rapidă și sigură

Solicitați serviciile unui avocat pentru divorț din Cluj atunci când decideți să puneți punct căsniciei în care vă aflați. Vă vom ajuta cu rapiditate să intentați procesul de divorț și vă vom asista și reprezenta în fața instanței de judecată până la eliberarea certificatului de divorț.

Ne puteți contacta la numărul de telefon 0745 667 052 pentru o discuție referitoare la cazul pe care-l aveți sau puteți accesa pagina de contact pentru mai multe detalii și solicitări de servicii de avocatură.

Îți oferim soluția la problemele tale

Doamna, Părăuan Raluca Paula, este membru al Baroului Cluj – Uniunea Naţională a Barourilor din România din anul 2019, fiind licenţiată a Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Babeș-Bolyai.. 

Doamna avocat Raluca Părăuan asistă clienții societății în domeniul dreptului Civil si a dreptului Penal, fiind activă și în reprezentarea intereselor clienţilor societății în protecţia datelor cu caracter personal (având experienţă în implementarea GDPR).

Doamna, Szatmari-Filip Ana Carmen, partener în cadrul societății de avocați  Szatmari-Filip, Roșu din Cluj-Napoca, este membru al Baroului Cluj din cadrul Uniunii Naţionale a Barourilor din România din anul 2017. 

Axându-se în special pe consultanţă juridică doamna avocat Szatmari-Filip Ana Carmen asistă clienții societății în domeniul dreptului Comercial și Fiscal, asistând clienții și în cadrul procedurilor privind recuperările de creanțe fiind specializată în recuperări de debite şi executări silite. și încheierea contractelor juridice specifice.

Doamna avocat Szatmari-Filip Ana Carmen este activă și în protejarea intereselor clienţilor pe calea contenciosului administrativ, și a cauzelor privind Dreptul civil.

Perseverenţa, perfecţionismul și devotamentul față de client au ajutat-o să îşi clădească fundamentul unei bune reputaţii, bucurându-se de numeroase realizări profesionale, de-a lungul timpului.

Roşu Vlad, este avocat partener în cadrul societății de avocați Szatmari-Filip, Roșu, fiind unul dintre avocaţii care se folosește de inventivitatea sa și de abilitățile juridice acumulate în anii de practica pentru a reprezenta cu succes interesele clienților săi. 

Roșu Vlad oferă consultanţă juridică în materii precum dreptul comercial şi dreptul societar, dreptul familiei și dreptul penal, rămânând în același timp în actualitate cu modificările legislative care-i vizează pe clienții săi.

Totodată, domnul Roşu Vlad pledează ca avocat litigant în materii precum dreptul familiei, dreptul penal, dreptul civil, dreptul comercial sau dreptul contravenţional,  oferind consultanţă şi asistenţă juridică victimelor violenţei domestice rămânând atent la aspectele personale şi emoţionale pe care astfel de cauze le impun.

Studii

Dl Avocat Roșu Vlad, este membru al Baroului Cluj din cadrul Uniunii Naţionale a Barourilor din România din anul 2016, fiind absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Creştine Dimitrie Cantemir precum şi al Masterului de Ştiinţe Penale şi Criminalistică din cadrul aceleiași facultăți.

Szatmari-Filip Cornel Vladimir, este Avocat Cordonator în cadrul societăţii Szatmari-Filip, Roșu din Cluj-Napoca. 

Având o experiență de peste 10 ani în domeniul juridic contribuie la imaginea societăţii de avocatură, concentrându-și activitatea sa profesională, în domeniile de drept care l-au consacrat.

Activitatea sa, se concretizează prin asistarea clienților societății de avocați din Cluj-Napoca, în domeniile:

Proprietăte Intelectuală fiind specializat în protecția mărcilor înregistrate, asistând clienții societății în cadrul procedurilor administrative de înregistrare a marcilor și mai ales în cadrul litigiilor având ca obiect mărcile înregistrate.

Protecția Drepturilor de Autor, asistă clienții societăți în redactarea și perfectarea contractelor de Drepturi de Autor oferind consultanţă şi asistenţă juridică autorilor, interpreţilor, editorilor, caselor de producţie audio şi cinematografică, caselor de discuri, agenţiilor de publicitate şi producătorilor de software, ca avocat specializat în drepturi de autor.

Drept penal şi drept procesual penal, reprezintă persoane fizice sau juridice în faţa organelor de urmărire penală şi a instanţelor de judecată, atât în ceea ce priveşte infracţiunile prevăzute în partea specială a Codului Penal, cât şi a celor prevăzute în legislaţia penală specială.

Totodată, domnul avocat Szatmari-Filip Cornel Vladimir asistă clienţii în vederea recuperării prejudiciilor suferite, prin intermediul instituţiei daunelor reparatorii, reuşind să transforme acordarea daunelor morale şi materiale într-un punct forte, aceasta concretizându-se prin numărul mare de clienţi asistaţi cu success.

Studii

Dl. Szatmari-Filip Cornel Vladimir, este avocat membru al Baroului Cluj – Uniunea Naţională a Barourilor din România din anul 2009, fiind licenţiat al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Creştine Dimitrie Cantemir Bucureşti.

Limbi Straine vorbite- engleza, franceza, italiana.